Kitűnő eredmények az Erdélyi Magyar Matematikaversenyen

 

              Az Erdélyi Magyar Matematikaversenynek (EMMV) március 10-12. között a szatmári Hám János Római Katolikus Líceum adott otthont. Ez a rangos megmérettetés páratlan kezdeményezés, amely 27 évvel ezelőtt indult, és a Kárpát-medence magyarságának jelentős tehetséggondozó fórumává nőtte ki magát.

   Az országos szakasz folytatása ugyanis minden évben a nemzetközi döntő, amelyen magyarországi, kárpátaljai, felvidéki, délvidéki és erdélyi diákok mérik össze tudásukat.

   Az EMMV néhány éve a román tanügyminisztérium hivatalos, támogatott versenye lett, és fejlődésének további útja volt, hogy öt évvel ezelőtt elindult az általános iskolások vetélkedője is. Ez utóbbi korcsoportnak, az V-VIII. osztályosok versenyének volt házigazdája a Hám János Római Katolikus Líceum.

   Erdély 17 magyarlakta megyéjéből a 126 legtehetségesebb matematikus diák mérte össze tudását, és nyílt alkalma arra, hogy együtt gondolkodjon, barátkozzon egyívású, azonos érdeklődésű társaival. A rendezvény befejeztével kialakult az a csapat, amely képviselni fogja Romániát az idei kárpátaljai, beregszászi nemzetközi döntőn.

   Maros megyét 16 diák képviselte a rangos versenyen. A legeredményesebb versenyző a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja, Barta-Zágoni L. Bernadette volt, aki maximális pontszámmal minisztériumi I. díjban részesült a VI. osztályosok körében (felkészítő tanár Mátéfi István).

   Szép eredményeket értek a VII. osztályosok is, Kis Anita a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból (felkészítő tanár Horváth Éva) minisztériumi III. díjban részesült, Szilágyi Botond ugyancsak a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból (felkészítő tanár Horváth Éva) minisztériumi dicséretet kapott.

   A versenyen még EMMV-dicséretben részesültek a VIII.-os Imre .Tamás a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból.

   Az április 28. és május 2. közötti kárpátaljai, beregszászi nemzetközi döntőn Maros megyét a minisztériumi díjazottak képviselik.

   Képek a versenyről

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix