Știri

Ziua talentelor în Liceul „Bolyai”

Pe parcursul istoriei s-au născut multe percepții despre talent. După gândirea matematicianului maghiar Zoltán Merő, „Unei părți a oamenilor talentați le este foarte specială talentul. Acești oameni nu vor atinge realizări remarcabile dacă nu le este dat să facă ceea ce sunt meniți să facă.”

Citește mai departe...

Concursul de limba maternă „Kőrösi Csoma Sándor” 2017, Târgu Secuiesc

„Manualul poate fi prost, poate fi proastă programa, doar inima să ne fie la locul ei.”

Cu aceste vorbe le-a primit Emese Zsigmond  pe concurenții concursului de limba maternă „Kőrösi Csoma Sándor” din 2017 la ceremonia de premiere, accentuând sarcina protejării națiunii a profesorilor maghiari prin predarea limbii maghiare. Editorul-șef a revistei de copii „Napsugár”, referindu-se la prezentația domnului profesor János Péntek  a subliniat faptul  că pe parcursul istoriei cuvântul „maghiar” este caracterizat cu diferiți termeni. Europa a asociat  maghiarul cu arcuri, cu catolici și cu medici. Astăzi îi asociază cu filosofia, logica și pasiunea, și cum am putut vedea pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, putem identifica limba maghiară și cu  jocul.

Citește mai departe...

S-au născut rezultate excepționale și pentru a doisprezecea oară...

...la Concursul Multidisciplinar de Materii „Bolyai Farkas” din 6 mai.

Fiecare concurent dintre cele șapte materii a realizat o muncă excepțională, din acest motiv în afara primilor trei premiați s-au dat multe premii speciale în dimineața acestei sâmbete.

Citește mai departe...

Rezultate bune la concursul „Mikeș”

Între 20-23 aprilie, 2017, în Bistrița, în Școala Gimnazială Primară „Andrei Mureșanu” a avut loc Etapa Națională a Concursului de Limba și Literatura Maghiară „Mikeș Kelemen”.

Citește mai departe...

A început Concursul Multidisciplinar de Materii „Bolyai Farkas”

„Dacă  înțeleptul  arată spre lună, tontul vede numai degetul. Uitați-vă mai departe!”

Cu aceste vorbe i-a primit pe concurenții din fiecare parte a Ardealului înainte de concurs profesorul rector Dr. Dávid László.

Citește mai departe...

Concursul Multidisciplinar de Materii „Bolyai Farkas”

Între 5-7 mai, 2017 se organizează pentru a doisprezecea oară în Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” Concursul Multidisciplinar de Materii „Bolyai Farkas” pentru liceele cu secție maghiară.

Citește mai departe...

Calendar

2018. ianuarie
L Ma Mi J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Paginile noastre

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix