Ismét Public Speaking

 

            rcius 26 - 27. között zajlott a Public Speaking verseny országos szakasza Bukarestben, ahol iskolánkat 5 diák képviselte.

 A verseny elődöntőjén mindenkinek el kellett mondania az általa megírt szöveget, amit néhány kérdés követett, majd bizonyos témáról egy rövid beszédet kellett tartaniuk, amelynek megírásához csupán 15 perc állt a rendelkezésükre.

Ezen a szakaszon iskolánk képviselői nagyon szép eredményeket értek el, ugyanis hárman közülük „dobogósak” lettek:

Göktás Leyla (XI. F)- II. díj - Benedek Timea és Bondoroi Robert

Sólyom László (XI. E)- II. díj - Kádár Adrienne

Portik Kriszta (XI. A )- III. díj - Benedek Timea

Ugyanakkor nagyon ügyesen szerepeltek:

Boga Balázs (XI. B) - Joó Erika

Orza Blanka (XI. F) - Benedek Timea és Bondoroi Robert

Érdekességként mindenképp említésre méltó, hogy a bolyaisok voltak az egyedüli Magyar diákok a rangos megmérettetésen a 67 versenyző közül.

Különleges élmény volt résztvenni egy ilyen kreatív versenyen ennyi színes egyéniség között, valamint hallani új véleményeket és ötleteket az idei témáról: „Peace is not the absence of war.”(“A béke nem a háború hiánya”). Azonban a legemlékezetesebbek mégis a vásárhelyi csapat közös pillanatai maradnak: a főváros utcáin való sétálások, a motiváló beszélgetések, az eszemecserék, illetvea  vidám percek és mosolyok amit egymás  társaságában tölthettünk.

Már lelkesen várjuk a jövő évi versenyt, addig is köszönettel tartozunk felkészítő tanárainknak, akik türelemmel és odaadással készítettek fel minket! Ugyanakkor köszönjük Benedek Timea tanárnőnek a bátorító szavakat a verseny során és csapatunk koordinálását ottlétünk alatt.

Portik Kriszta

asd.jpg

Eseménynaptár

2023. november
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix