Beszámoló a XVI. BIT-ről

 

   A 2016/2017-es tanévben a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt a XVI. BIT házigazdája. A találkozóra április 6–8. között került sor Szombathelyen, TALÁLKOZÁS/OK témában. A BIT-el párhuzamosan zajlott a magyarországi gyakorló iskolák összművészeti találkozója- és konferenciája is.

A találkozón iskolánkat a Boga Balázs, Horváth-Kovács Mátyás, László Otília, Papp Zsófia, Székely Orsolya alkotta diákcsapat képviselte, valamint Mátéfi István igazgató úr, Balázs Katalin felelős tanár, Jakab Barna, Jakab Irma Tünde és Dr. Borsos Szabolcs tanárok.

A szombathelyi BIT gazdag programmal várta a résztvevőket. A hagyományos vetélkedők és az ünnepi gálaműsor mellett játékos városnézés, képzőművészeti kiállítás és kirándulás színesítették a rendezvényt. A képzőművészeti kiállítás anyagát a résztvevő iskolák diákjainak és tanárainak beküldött munkáiból állították össze a szervezők.

Az általunk beküldött munkák közül kiemelkedő volt Miklós Mátyás-Levente Szemtől szembe című fotója:

01

 

és Csorvási Tímea Sorsdöntő találkozás című kisplasztikája:

 

02

A találkozóknak minden alkalommal része egy matematika vetélkedő is, amelyre ebben az évben február–márciusban került sor, online. Ezen a kétfordulós vetélkedőn csapatunk a III. helyezést érte el. Az összesített versenyben, amelynek része volt a matematika, a képzőművészet, valamint a helyismeret és a gálán előadott jelenet is, csapatunk az I. helyezést érte el, és így sorozatban másodszor lett a Bolyai vándorserleg büszke tulajdonosa.

 

03

A találkozóval párhuzamosan zajlott a gyakorló iskolák összművészeti találkozója és konferenciája. Ezen a konferencián Balázs Katalin tanárnő Művészet és technika találkozása címmel tartott előadást, Dr. Borsos Szabolcs tanár úr pedig Alkalmazott logikai módszerek a Bolyai Farkas Gimnáziumban című előadásával mutatkozott be.

Nagyon érdekes és tartalmas volt az esemény nyitórendezvénye, amelyen a színvonalas és interaktív műsor után Károly Frigyes, a szombathelyi Bolyai volt igazgatója beszélgetett a neves pszichológussal, Vekerdy Tamással Művészetközelben nézelődni címmel.

Élménydús volt a kőszegi kirándulás, amely a metsző szél ellenére is lélekmelengetővé tudott válni, nem csupán a városka nevezetességei, hangulata miatt, hanem a találkozón jelen lévő egri gyakorló iskola kórusának rögtönzött előadása miatt is, ami a Jézus szíve plébániatemplomban hangzott el.

Összességében nagyon jó volt találkozni, élményeket, tapasztalatokat gyűjteni, új barátokra szert tenni, egymástól tanulni, és átérezni az együvé tartozás semmivel sem összehasonlítható érzését.

 

Balázs Katalin

Eseménynaptár

2024. március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix