Tehetségnap lesz a Bolyaiban!

 

        A tehetségről számos felfogás, gondolat született az idő során. Mérő László magyar matematikus szerint „A tehetséges emberek egy részének nagyon speciális az adottsága. Ezek az emberek nem fognak kiemelkedő teljesítményt felmutatni, ha nem adatik meg nekik, hogy azt csinálják, amire a tehetségük kijelöli őket”.

        A képességek kibontakoztatásához odafigyelésre, lehetőségekre van szükség. Iskolánk mindig nagy hangsúlyt fektetett tehetséges diákjainak bátorítására. A sok eredménynek, elismerésnek, és a komoly munkának köszönhetően a Bolyai Farkas Elméleti Líceum immár ötödik éve kitüntetett tehetségpontként is működik.

        A Bolyais Tehetségnap ötödször kerül megrendezésre iskolánkban. A már hagyományos Mindentudás Iskolája, és a tehetséges diákok díjazása mellett az idén könyvbemutatóra és művészi műsorra is sor kerül.

        Ferencz András „A kő marad / Közép-erdélyi kastélyok” című album fényképei olyan időutazásra hívják az olvasót, amelynek során felidézheti a múltat, megismerheti a jelent és elgondolkodhat a jövőn.

Szász Ágota Judit tanárnő

Eseménynaptár

2023. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix