Bolyaisok Szentgyörgyi Albert nyomában

 

       Május 21-22 között vettünk részt a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának meghívására, a kutatólabor látogatásán. György Tamás X.A-s diák a 8. Ífjúsági Bolyai Pályázaton való részvételéért, Csorvási Tímea XI.B-s diák pedig a pályázat megnyeréséért részesült ebben a kitűntetésben.

 

A program célja nem csak a labor látogatása, hanem a kutatómunkának a megismerése is volt. Számos laborfelszerelést láttunk, a teljesen automatizált, komplex labormunkát végző Hamilton Microlab működésébe nyertünk betekintést, megnézhettük a korszerű technikák alkalmazását, illetve hogyan működik egy rendszerbiológiával foglalkozó labor, akkor, amikor a kórokozók antibiotikum rezisztenciájával, ennek a kérdésnek a megoldásával foglalkoznak. Felemelő érzés volt a kutatók szemináriumán részt venni, hozzászólni ezeknek a fontos problémáknak a megbeszélésén és látni a sok kiváló elme ötletbörzéjét. Nem kis próbatétel volt a saját diákjaink kutatómunkájának bemutatása közvetlenül egy doktori védés előtt, válaszolni a kutatók kérdéseire és fogadni az elismerésüket.

Köszönjük dr. Pál Csabának a lehetőséget, dr. Daraba Andreeának a lelkiismeretes túravezetést és az ott dolgozó szakembereknek, hogy egyenrangú partnerként kezeltek és belátást nyertünk abba az áldozatos, időt és szakértelmet nem kímélő igényes munkába, ami a korszerű kutatáshoz nélkülözhetetlen.

 József Éva

Bolyaisok Szentgyörgyi Albert nyomában Bolyaisok Szentgyörgyi Albert nyomában Bolyaisok Szentgyörgyi Albert nyomában

Eseménynaptár

2023. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix