„Az ember nem tud mindent szavakkal, de mindent tud a szívével.”

 

Valóban kevés a szó ahhoz, hogy leírjuk azt a sok érzelmet, örömöt és nosztalgiát, amely május 26-án iskolánk udvarán felhalmozódott. A 2013-2017-es generáció ballagásán tengernyi ember gyűlt össze, hogy a végzősök nagy napján kellőképpen visszaemlékezzenek a legmeghatározóbb 4 évükre, a kicsorduló könnyeket a záporos esőcseppekre fogva.

A 12.-eseket először a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója, Mátéfi István, majd a Református Kollégium igazgatója, Benedek Zsolt, végül pedig a Római Katolikus Teológiai Líceum vezetőségének képviselője, Székely Szilárd köszöntötte. További jó tanácsokkal látták el a ballagókat Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Illés Ildikó, a Maros megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettes asszonya és Batizán Attila lelkipásztor, az Erdélyi Református Egyházkerület igazgatótanácsának tagja. Ugyanakkor ünnepi gondolatokat fogalmazott meg Kirsch Attila, a Bolyai Farkas Öreg-diákok Baráti Körének elnöke is.

Ezt követően a tanulók vehettek búcsút diáktársaiktól. Míg a Bolyai Líceum végzős diákjainak nevében Vészi Blanka és Péterfi Orsolya XII. A osztályos tanulók a líceum végét követő nehezen bejárható, de kalandos útról beszélt, addig a Református Kollégium végzős diákjainak gondolatait a XII. Beta osztályos Gazda Barbara foglalta össze. Végül pedig a „kicsik” is méltóan megköszönhették a „nagyoknak” a  rengeteg közös élményt és bátoríthatták immár ők a kételkedő végzősöket Köllő Magor Örs XI. E és Szombat Anett XI. Beta osztályos diákok személyében.

A biztató szavak után a Bolyai Líceum Zeneköre, László József tanár úr vezetésével, egy búcsúdallal köszönt el a ballagó diákoktól, ezt a nosztalgikus hangulatot pedig a különböző versenyeken kiemelkedő eredményeket elért végzős tanulók örömteli díjazása követte, amelyet a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatóhelyettese, Hajdú Zoltán tanár úr irányított.

A hagyományokhoz híven a ballagók díszkörmenetét az iskolák kulcsainak és zászlóinak átadása követte. A Bolyai zászlóját Deák Tímea és Csiszér Roland végzős diákok adták át Vita Henrietta (XI.A) és Incze Áron (XI. B)  XI. osztályos tanulóknak. Az iskola kulcsát Bíró Melinda (XI.F) és Szász Tamás (XI. E), XI. osztályos tanulók vették át Boni Zsuzsánna (XII.B) és Bukur Tamás (XII. A) ballagó diákoktól. Míg a Református Kollégium zászlóját Kacsó Dalma-Renáta XII. Alfa és László Csanád XII. Beta osztályos diákok adták át Becsky Panna (XI. Alfa) és Birizdó Szabolcs (XI. Beta)  XI.-es diákoknak, addig a Római Katolikus Teológiai Líceum zászlóját Varga Andrea és Harkó Hunor végzős diákok adták át Zán Antónia és Rácz Dávid  XI.-es tanulóknak.

Az ünnepség végén Balla Imre és Márton Előd iskolalelkészek adták áldásukat az új életszakaszt kezdő diákokra.  Végül mindenki a gratulációk, virágok és ajándékok sokaságába veszett a ballagók szabadon engedett léggömbjei alatt, amelyek talán tovább fogják követni a távolból a végzősök szerteágazó és hepe-hupás életútjait.

Kívánok sok sikert az érettségihez és felvételihez, ugyanakkor sok ambíciót és humort, hogy mindig látni tudjátok a dolgok néha nehezen észrevehető, de létező jó oldalát!

Portik Kriszta

Eseménynaptár

2024. július
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix