Filmtekercs Klub

A  Bolyai Farkas Elméleti Líceum immár sok éve számottevő, értékes tudományos előadás, bemutatók, ünnepségek helyszínéül szolgál. Ezeket az eseményeket megtartják, eléneklik, eljátsszák, elmondják; mindenkiben továbbél egy ideig az élmény, de az elmondottak, a beszédek, dalok, táncok egészében végülis a múlté lesznek. A szó elszáll, az írás megmarad – mondják. A fotó és videó pedig hűen visszaadja a látottakat – tesszük mi hozzá.

Az értékmentést felvállaló Filmtekercs Klub 2017 őszén alakult meg azoknak a diákoknak a szervezésével, akik fontosnak tartják, hogy a jövőben film és fotó formában megörökítsék a jelentősebb iskolai eseményeket. Mindemellett a diákok workshopokon, közös tapasztalatcseréken vehetnek részt, és fényképészek, filmesek osztják majd meg velük szakmai tudásukat. A klub vezető tanára dr. Puskás Attila, munkáját Szakács Mátyási Tímea és Haller Béla tanárok segítik.

Első gyűlésünket október 17-én tartottuk. Közel 50-en voltunk, akadtak köztünk tapasztalt fotósok és kezdők egyaránt. Nagy öröm volt az alapító tagoknak (Miklós Mátyás, Szövérfi Adrienn, Hodor Adrienn, Géczi Áron) látni, hogy ilyen sok diák érdekelt a film-fotó témában. 

Legközelebbi célunk saját felszerelést beszerezni az iskolában, hogy az eseményeket rögzíthessük, illetve, hogy a kezdő fotósoknak és filmeseknek megtanítsuk az alapokat: hogyan is kell bánni a technikával és a tartalommal. Szándékunkban áll ugyanakkor szakmai téren együttműködni a Transz Bolyai Rádióval és a Tentamennel. 

Nagyon reméljük, hogy sokáig fog élni a Filmtekercs Klub, a társaság, amely vállalkozik arra, hogy megmentse az iskolánkban elhangzó szellemi értékeket.

Miklós Mátyás, XII. B

Eseménynaptár

2023. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix