Gólyagora

-avagy a 2017-es gólyabál rövid története-

2017. október 27.-én az ókori kultúrák világába kalauzoltak minket az idei tanév gólyái.

Egy tartalmas és izgalmakkal teli gólyahét után, ahol a kilencedikesek osztályszinten is összemérhették képességeiket sport, általános műveltség, művészetek és kreativitás terén, pénteken a 16 versenyző a színpadon is képviselhette osztályát.

A GÓLYAGORA keretein belül megismerhettük a maja, indiai, görög, indián, római, viking, maori és egyiptomi kultúrát a versenyzők produkcióiból. Ezeken kívül a gólyáknak még két próbát kellett kiállniuk, a "Bolyai hangja" és "Zene felismerés" néven. A kilencedikes osztályok sem tétlenkedtek, egy-egy kultúrának megfelelő ruhákba bújva vonultak fel a színpadra osztályfőnökük vezetésével. A Zenekör, mint mindig, lenyűgöző módon adta elő a gólyák dalát. Az eredményhirdetés előtt megtekinthettük a gólyák és a mentorok közös táncát, ami már hagyománnyá vált, de minden évben újabb és újabb meglepetéssel áll elő, valamint minden kilencedikes diák le kellett tegye a gólyaesküt, miszerint iskolánk hű tanulói maradnak és a legnagyobb lelkesedéssel vetik bele magukat a bolyais mindennapokba.

A legaktívabb és legkreatívabb osztálynak járó díjat a IX.E kapta. A közönségdíjat Puskás Iringó (IX.C) és Nagy Attila (IX.F) nyerték el. A harmadik helyet Kondert Zsuzsanna (IX.H) és Gáspár Attila (IX.E), a másodikat Szabó Nikolett (IX.B) és Dull Bence (IX.F), míg az est első díját Sebesi Hanna (IX.A) és Miholcsa Mátyás-Botond (IX.C) vihették haza.

A színvonalas és izgalmas előadás után a diáksereg boldogan vonult át a Jazz&Blues klubba, ahol megünnepeltük az új generációt.

Péter Anna, Pávai-Marossy Zsófia (XI.E)

Eseménynaptár

2023. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix