Tanulni kell, szeretni kell - Szalagavató 2018

„Rossz a világ? Légy jó tehát magad!
Üres a lét? Adj tartalmat neki!
Az ember szolga mind? Légy te szabad!
Hídd sorsodat bátor versenyre ki!”

Komjáthy Jenő szavaival kezdődött az idei Szalagavató ünnepség, ami 2018. január 19-én, a Nemzeti Színházban került megszervezésre.

A tizenegyedikes évfolyam és osztályfőnökeik már  november óta készülődtek a nagy alkalomra, hogy a tizenkettedikeseknek egy felejthetetlen élményben legyen részük. A műsorban nem csupán a tizenegyedikesek búcsubeszédei és a tizenkettedikesek osztálybemutatkozói kaptak szerepet. A nagykorusításon kívül az iskola több művészeti ágban is jeleskedő diákja is színpadra lépett.

Az eseményt Mátéfi István, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója nyitotta meg, aki felelősségteljes gondolkodásra buzdította a szalagot kapó diákokat és kiemelte annak a fontosságát, hogy megismerték az elmúlt években önmagukat és képességeiket valamint az álmaik elérését tűzte célként eléjük. Benedek Zsolt, a Református Kollégium igazgatója, kiemelte a búcsuztatott diákok különlegességét és a színkavalkádot, amit az iskola életébe hoztak, valamint felhívta figyelmüket azon fontos döntésekre, amiket ezek után meg kell hozniuk. Az igazgatók után Márton Előd, a Református Kollégium lelkésze, majd Balla Imre, római katolikus iskolalelkész szólt a tizenkettedik évfolyam tagjaihoz, akik a boldogságuk és a remény megtalálására bíztatták őket.

Az ünnepséget a tizenegyedik évfolyam köszöntői folyatták, amelyeket a Református Kollégium részéről Makkai Orsolya és Vitos Áron (XI. Beta), a Bolyai Líceum részéről pedig Tőkés Anna Erzsébet (XI.A)  osztottak meg a közönséggel. Utánuk Portik Kriszta (XII.A) és Szombat Beáta Anetta (XII. Beta) árulták el tizenkettedikes szemszögből félelmeiket, gondolataikat.

A beszédek után az iskolák jelenlegi és volt igazgatóinak tűztek szalagot az erre kijelölt diákok.

Ezt a már hagyományossá vált bécsi keringő követett húsz tizenegyedikes diák előadásában. 

01

A tizenkettedikes diákok prózai, verses, zenés osztálybemutatkozóit az alattuk járó évfolyam tanulói adták elő, majd megtekinthettük a nagyok által készített osztályvideókat, amikből megismertük az osztályok mindennapos csínytevéseit, gondolatait és az együtt eltöltött idő értékes és emlékezetes perceit. 

02 

Az osztályok bemutatását változatos, színes műsor szakította meg. Fellépett a Bolyai Zenekör, akik Bojtorján Vigyázz magadra, fiam dalával, valamint az iskola néptánccsoportja, akik Küküllő menti táncukkal szórakoztatták a közönséget.

30

Befejezésképp László József tanár úr és a már nagykorúsított diákok együtt adták elő Nemes Nagy Ágnes Tanulni kell című versének megzenésített változatát, amely mindenkit emlékeztetett még egyszer arra, hogy „tanulni kell, szeretni kell”.

Pávai-Marossy Zsófia (XI.E)

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix