Általános ki mit tud?

Április 19-én megrendezésre került az Általános ki mit tud? döntő szakasza. Az idei évben a téma az Világ országai volt. A versenyző osztályok csapatai egy rövid előadást kellett bemutassanak, valamint általános műveltségüket is bizonyítaniuk kellett válaszolva a kvíz-kérdésekre.

Minden osztály remekül teljesített a megpróbáltatásokon, de végül a IX. A osztály csapata került ki győztesen a versenyzők közül. A második helyet a IX. F osztály csapata nyerte el, akik Indiát járták körül, valamint a harmadik helyezett a IX. E osztály egyik csapata lett, akik Franciaország hangulatát varázsolták elénk. A közönség szívét is elnyerte a IX. B osztály csapata, akik népszerűségi díjjal lettek gazdagabbak. Az első helyezett Awake jeggyel, a második Vibe jeggyel, a harmadik Tavaszi bál és ADML jeggyel lett gazdagabb, a népszerűségi verseny nyertes csapata pedig Arkarás kuponokkal térhetett haza. Ugyanakkor minden nyertes egy-egy könyvel bővíthette könyvtárát. Fontosnak tartjuk, hogy a nyeremények, kupák és érmek nem a legfontosabbak ebben a versenyben, a versenyzőknek ez egy olyan élmény volt, melyet nem felejtenek el, hiszen barátságokat kötöttek, mentorokra találtak, megmutathatták, kik is ők és mire képesek.

Köszönettel tartozunk a szervező osztálynak, a X. E-nek, hiszen egy remekül sikerült eseménysorozatot hozott létre, ami egy előválogatóból, táborból, és végül a döntőből állt. A szervező osztály és a résztvevők nevében köszönetet mondunk a zsűrit tagjainak is, akiknek nem volt könnyű dolguk a döntésthozatalban: Haller Béla tanár úrnak, Magyari Izabella színész szakos tanárnőnek, Göktas Leyla XII.-es diáknak és Tempfli Ákosnak, iskolánk diákképviselőjének.

Végül szeretnénk gratulálni a győztes csapatoknak, valamint a többi versenyzőknek is.

Eseménynaptár

2023. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix