Sikeresen lezárult a 13. Bolyai Farkas Országos Multidiszciplinális Tantárgyverseny

Ez évben is megrendezésre került iskolánkban a Bolyai Farkas Országos Multidiszciplinális Tantárgyverseny, melyre az ország több részéből érkeztek diákok, hogy összemérjék tudásukat 7 témakörben. A tantárgyversenynek különleges szerepe van a magyarul tanuló diákok összetartásában tudományos keretek közt. A versenyegyüttes magába foglalta a Nyárády Erazmus Biológia, a Teleki Sámuel Földrajz, a Societas Humana Társadalomtudomány, a Kalkulusz Informatika, a Historia Nostra Történelem, a Fabinyi Rudolf Kémia, a Heinrich László Fizika Tantárgyversenyeket is. Tehát a versenyzők széles körben mutathatták meg tudásukat. A tantárgyversenyen 27 iskola vett részt.


          A záróünnepség, mely magába foglalta a díjkiosztást is, 2018. május 5-én 18 órakor vette kezdetét a Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében. Először Forgó Erika tanárnő köszöntötte az egybegyülteket, majd a diákok izgatottságát a bolyais Zenekör pár megzenésített verssel oldotta. Ezt követően a 7 kategóriában a versenybizottságok elnökei sorra kiosztották a díjakat. A nyertes diákok a könyvjutalmak mellett bejutást is nyerhettek a Babeș-Bolyai Tudományegyetem különböző karaira is. Több különdíj is gazdára talált, illetve 2-3 dicséretet is elnyertek az arra érdemes tanulók.
          Dr. Soós Anna egyetemi docens kiemelte a diákok felkészültségét,és kifejezte reményét azzal kapcsolatosan, hogy az itt elért eredményeket a továbbiakban hasznosítják majd a versenyzők. A felszólaló versenybizottsági tagok kiemelték a bemutatott előadások színvonalát és változatosságát, hiszen nemcsak a tudást, hanem a kreativitást, ötletességet is értékelték.
          A diákok elmondása szerint kellemes és hasznos élményekkel távoznak és újabb ambíciókkal térnek majd vissza a 14. Bolyai Multidiszciplinális Tantárgyversenyre.
         Összegezve az eredményeket elmondhatjuk, hogy az idei verseny is sikerekben és eredményekben gazdag volt, és a jó szervezésnek köszönhetően gördülékenyen zajlott le. A tudományos munkák mellett barátságok és különleges emlékek is születtek a 13. Bolyai Farkas Országos Multidiszciplinális Tantárgyversenyen.
         Gratulálunk minden versenyzőnek a befektetett munkáért, és külön köszönet illeti a felkészítő tanárokat, akik nem sajnálták feláldozni szabadidejüket a tanítványaik sikere érdekében!

A következő idézettel bátorítunk mindenkit a jövő évi részvételre:
,,Van, hogy a tudás ösvényén való haladás önmagában és önmagától is kellemes, különösen, ha egy izgalmas labirintusokkal teli út végén önmagunkra találunk.”

                                                                                                          (Richard David Precht)
                                                                                                


Barabási Csenge

X. C osztály

Eseménynaptár

2024. február
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix