Bolyais diákok az európai oktatás gyökereinél Itáliában

2018. június 16-24 között iskolánk 10.B. osztályának diákjai, néhány természettudomány szakon tanuló társukkal tanulmányi kiránduláson vettek részt Olaszországban.

„Az európai oktatás és nevelés ősi és modern gyökerei" címet viselő projekt elsődleges célja olyan oktatási intézmények meglátogatása volt, amelyek az európai oktatás úttörőinek számítanak és ahol a Kárpát-medencéből is számos diák tanult és tanul. A tanulmányút fontos állomása a római Pápai Germán-Magyar Kollégium meglátogatása volt, ahol a diákok bemutatták oktatási intézményünket és a kollégium erdélyi, felvidéki és magyarországi diákjai előadásában megismerhették a római oktatási rendszert.

Dr. Puskás Attila projektfelelős és dr. Kálmán Attila történész vezetése alatt megismerték a Padovai, Bolognai és Római Gergely Egyetem történetét és a híres személyiségeket – közöttük magyarokat is – akik itt folytatták tanulmányaikat. Megismerték az ókori oktatás számos helyszínét is, mint a római gladiátoriskola, a fórum iskolája és a Domitilla katakomba keresztény iskolája. Az Örök Város számos templomának, köztérének, illetve a Vatikáni Múzeum meglátogatása a diákok általános műveltségének gyarapítását és világlátásuk bővítését szolgálta. A több országon átvezető tanulmányút során a diákok újból megbizonyosodtak az idegen nyelvek tanulásának fontosságáról.

A projektet részben Marosvásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatta.

A Collegium Germanicum et Hungaricumban

A Collegium Germanicum et Hungaricumban1

A Padovai Egyetemen

A Pápai Gerely Egyetemen

Collegium Germanicum et Hungaricum

Diákokkal a Germanicum Hungaricumban

Eseménynaptár

2024. május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix