MÁKVIRÁGOK, 2018

2018. október 13-án került sor Szovátán, a Teleki Oktatási Központban a Mákvirág díjak kiosztására.

„A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója” címre azok a középiskolás diákok pályázhatnak, akik kiváló eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, valamint példás magatartású tanulók. A díjra a tanulók megyénként pályázhattak, és elérhették a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat, aszerint, hogy a pályázó diák egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. A díjat és a díjazottakat az RMPSZ örökös tiszteletbeli elnöke Lászlófy Pál István méltatta.

Maros megyéből tavalyi IX.-es pályázó nem volt, viszont a többi évfolyamon többen pályáztak. Az elbíráló bizottság, amely a megyei RMPSZ elnökségi tagokból áll a következő diákoknak ítélte meg a „Mákvirág” címet (a 2017/2018-as tanév eredményei alapján): X. oszt. Derzsi Dániel, XI. oszt. Ferencz Dániel és XII. oszt. Puskás Dávid, mindhárman iskolán diákjai.

A nyertes pályázókat az RMPSZ országos elnöksége értesítette és hívta meg Szovátára egy 4 napos táborba a díjkiosztást megelőző napokra. A táborban a diákok különböző csapatépítő tevékenységeken vehettek részt és ugyanakkor készültek egy műsorral is a díjkiosztás napjára.

A fent említett bolyais diákok nem első alkalommal vettek részt ebben a táborban, ahová nagyon szívesen mennek, ugyanis Derzsi Dániel ezüst fokozatos Mákvirág, míg Ferencz Dániel és Puskás Dávid arany fokozatosak. Puskás Dávid nem tudott jelen lenni sem a táborban, sem a díjkiosztáson, mivel ő megkezdte egyetemi tanulmányait Angliában.

Gratulálunk mindhárom diáknak és reméljük, hogy a két Dániel 1, illetve 2 év múlva a gyémánt fokozat büszke birtokosa is lesz.

makviragok

Eseménynaptár

2024. március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix