"We Are Against Bullying" – Erasmus találkozó Görögországban

A 2018 novemberében a Bajai III. Béla Gimnáziumban lezajlott sikeres projektnyitó találkozó után 2019 február 11-16 között a görögországi Almyrosban folytatódott négy iskola diákjainak és pedagógusainak nemzetközi együttműködése. Az Erasmus+KA229 HealTH AT School program keretében zajló munka ezúttal a Mi a zaklatás ellen vagyunk címet viselte, a Görögországban töltött hat nap programjai ennek jegyében teltek.

Négy országból (Magyarország, Németország, Románia és a vendéglátó Görögország) 40 diák és 16 pedagógus vett részt a nemzetközi találkozón, amely az egyes országok bemutatkozása után műhelymunkával és csapatépítő programokkal segítette az előzetesen kitűzött célok elérését és a hatékony együttműködést. Iskolánkat két pedagógus (dr. Kálmán Attila, a projekt fő koordinátora és Nagy Judith Emőke ) és hat diák (Szabó Nikoletta Laura, Kotirlán Ágnes, Mikó Anna Ágnes, Zsigmond Dorottya, Miholcsa Mátyás és Peres Gyula Dániel) képviselte. Filmvetítés, graffitikészítés, érzékenyítés, drámajátékok segítségével dolgoztak a fiatalok azon, hogyan lehetne a bullyingot, azaz a zaklatást megelőzni, illetve visszaszorítani környezetükben, iskolájukban, közben pedig a Meteorákra és Volos városába tett kirándulás, majd múzeumlátogatás során ismerkedtek az ottani kultúrával és hagyományokkal. Mivel a diákok családoknál laktak, igazi betekintést nyerhettek a görög emberek életébe, szokásaiba, és részesülhettek vendégszeretetükből. A szülők búcsúpartit is szerveztek számukra, ahol tradicionális görög ételeket készítettek, görög táncokat tanultak, így jó hangulatban búcsúztak egymástól a diákok és tanárok.

A program folytatásában a résztvevők saját iskoláikban dolgoznak tovább az egyes részfeladataikon, majd 2019 őszén Frankfurtban találkoznak újra.


Nagy Judit Emőke

01

02

03

04

 

Eseménynaptár

2024. április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix