Általános Ki Mit tud?

Iskolánkban az évek előrehaladtával már-már hagyománnyá vált az Általános Ki Mit Tud?-on való részvétel az újonnan érkezett kilencedikesek számára, amelyet az előző évi csapat X. osztálya szervez meg.

A bevett szokásaink megélése idén sem maradhat el, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy február 10-én sor került az ÁKMT előválogatójára, amelyen 17csapat indult a döntőbe jutásért.

A végső simítások elvégzése közben tudatosult bennünk, hogy mi szervezőkként valószínűleg sokkal jobban izgulunk azért, hogy minden a rendes kerékvágásban történjen, mint a nálunk eggyel alattunk járók, akik hamarosan összemérik a tudásukat. Ám, amikor megpillantottuk a nemrégiben szerveződött alakulatokat, akik izgatottan tolongtak a regisztrációs asztal előtt, arra várva, hogy megkapják az utasítást, miszerint elfoglalhatják kijelölt helyüket a termekben, apró mosoly ült ki mindannyiunk arcára, hiszen az egy évvel ezelőtti önmagunkra emlékeztettek. Milyen gyorsan telik az idő…

Amint mindenki elhelyezkedett, a feszült csend helyét felváltotta az önfeledt nevetés és a jóleső beszélgetések. Az általános műveltség és írásbeli kreativitás felmérésére szolgáló kérdőív kitöltése közben sor került a különleges termek feladatainak teljesítésére is, amely a táncolási képességek, az improvizációs, illetve a spontán, nem várt helyzetekben való helytállás felmérésében nyilvánult meg. A kilencedikesek számára a 3 óra lejártával véget ért a hosszú nap, ám a szervezők munkája akkor ért el a legnehezebb részhez: el kellett bírálni a résztvevők teljesítményét.

Másnap nagyszünetben türelmetlenül tülekedett be minden kíváncsiskodó az iskola dísztermébe. Az időt kihasználva egy rövid kiértékelő után egyből sor került a továbbjutó csapatok színpadra szólítására. Ezt követően minden továbbjutó csapat kihúzta a döntőre vonatkozó témát, valamint mentoraikat. Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak, akik megmérettették magukat az idei Általános Ki Mit Tud? Előválogatóján, és sok sikert kívánunk az előkészületekhez a továbbjutó csapatoknak:

Pozitív Kifli, IX. A (Basternai Márk, Diósán Dávid, Lukács Zsanett, Tăurean Laura)

MaTequila, IX. B (Dávid Beáta, Jakab Viola, Soós Norbert, Szőcs Dániel)

szocsdaniel, IX. B (Barta Zágoni Bernadette, Gálfi Attila, Király Anna Bórbála, Vajda Péter)

Vakondokok, IX. C (Fazekas Noémi, Sebesi Sarolt, Simonfi Iringó, Soós Noémi)

Igen,IX . D (Baki Arnold, Butyka Anett, Orbán-Kis Orsolya, Rákossy Dávid)

Danonínók ,IX. E (Balogh Boróka, Benkő Orsolya, Moldován Áron, Takács Péter)

Kanyarok, IX. E (Erős Karácsony Szilárd, Gergely Ferenc, Izsák Nimród, Nagy Ferenc)

kicsiben, IX.F (Kiss Anna, Kiss Boglárka, Kiss Helén, Porkoláb Benjámin)

Eseménynaptár

2023. május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix