Kezdődik a nyolcadikosok záróvizsgája!

A nyolcadikosok záróvizsgája a román nyelv és irodalom próbával kezdődik június 15-én, hétfőn.
Szerdán, június 17-én matematikából
vizsgáznak, csütörtökön, június 18-án pedig magyar nyelv és irodalomból mérettetnek meg.
Az eredményeket június 22-én teszik közzé 14 óráig.
Az óvásokat június 22-én 16 és 19 óra között, valamint 23-án 8 és 12 óra között lehet benyújtani. A végleges eredményeket június 27-én függesztik ki.

Néhány fontos információ a vizsgák menetéről és szabályairól:


• A diákoknak legkésőbb 8.30-ig kell elfoglalniuk helyüket a vizsgatermekben.
• A vizsgák 9 órakor kezdődnek, és 2 óra áll a diákok rendelkezésére a tételek kidolgozására.
• A diákoknak kéken író (golyós)tollat kell használniuk, matematikából pedig az ábrákat grafitceruzával kell elkészíteni, és használhatnak körzőt és vonalzót.
• Az ettől való eltérés jelnek minősül, és a dolgozat érvénytelenítését vonhatja maga után.
• A diákok a vizsgalap mellett piszkozatot is kapnak, de ezt a javításkor nem veszik figyelembe, mindent át kell másolni a vizsgalapra a rendelkezésre álló idő alatt.
• A diákok, ha tévednek, a vizsgalapon vízszintes vonallal húzhatják át a téves rész minden sorát.
• A termekben videó- és audiórendszer rögzíti a vizsga menetét.
• Szigorúan tilos a következőket bevinni a vizsgatermekbe: mobiltelefon, laptop, táblagép, számológép, okosóra, fülhallgató, tankönyvek, szótárak, példatárak, jegyzetek, tartalmak, piszkozatok, hátizsákok, táskák, zacskók, szatyrok. A diákoknak a fent említett tárgyakat a csomagmegőrzőben kell hagyniuk, különben nem fogadják őket a vizsgán.
• A fent említett tárgyak bevitele a vizsgatermekbe csalásnak vagy csalási kísérletnek minősül, függetlenül attól, hogy használták azokat vagy sem.
• A csaláson vagy csalási kísérleten rajtakapott diákokat azonnal kizárják a vizsgáról, és dolgozatukat 1-es jeggyel minősítik.
• A teremben az utolsó három diák mindaddig bent marad, amig az utolsó diák is be nem fejezi a dolgozatot, vagy le nem jár az idő.
A járványhelyzetre való tekintettel, az esélyegyenlőség biztosítása érdekében az Oktatási és Kutatási Minisztérium különleges vizsgaidőszakot szervez azoknak a nyolcadikosoknak és tizenkettedikeseknek, akik az eredeti időpontokban nem tudnak részt venni a vizsgákon. A különleges viszgaidőszakokra csak azok a diákok jelentkezhetnek, akiknek a vizsgák eredeti időpontjában a testhőmérséklete magasabb volt a megengedettnél, házi elkülönítésben vagy karanténban voltak vagy más egészségi probléma miatt nem tudtak részt venni a nyolcadikosok záróvizsgájának vagy az érettséginek az elsődleges periódusában.

Sok sikert kívánunk minden vizsgázó diáknak!

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix