BDSZ – összefoglaló, 2021. december

 1. BDSZerdák:

  Mik is a BDSZerdák? A BDSZerdák minden szerdai nagyszünetben az iskola udvarán megtartott rövid 20 perces foglalkozások. Itt lehet gondolni ismerkedős, táncolós, éneklős, csapatépítő játékokra vagy akár harácsolásra is. Ezek a rövidke élmények az iskola szürke heteinek abszolút fénypontjai.

  Ez a hónap alatt három rendhagyó BDSZerdát tartottunk.

  Az első BDSZerda (dec. 8.) neve a BDS(z)anta volt, amelyen a diákoknak lehetőségük nyílt találkozni a Mikulással, és fényképet készíteni vele. Rengeteg vagány és édes kép készült. A diákokat megkértük, hogy pirosba öltözzenek. Nagyon jó hangulatban telt el szünet, ez pedig a karácsonyi zenei aláfestésnek is köszönhető.

  További képek

  A második BDSZerda (dec. 15.) a BDS(z)tori volt, amely során a diákok az általunk készített nagy Instagram keretekkel csinálhattak fényképeket. Ez a nap is jó hangulatban telt el.

  További képek

  A harmadik (dec. 22.), befejező BDSZerda a BDSZ Karácsony volt, amit az utolsó iskolai héten szerveztünk meg, az ünnepek előtt. Itt az iskola közösen egy karácsonyfát díszített fel, majd két nagy táblára a diákok felírhatták, hogy miért hálásak a 2021-nek és mit várnak el a 2022-től.

  A feldíszített fát még aznap elvittük egy rászoruló családnak, akik nagy szeretettel vártak és örömmel fogadták karácsonyfát.

  További képek

 2. Jótékonyság:

  Cipősdoboz-akció

  Immár másodjára, megszervezésre került a cipősdoboz akció, közösen a Máltai szeretetszolgálattal. Idén ehhez a gyűjtéshez a Marosmegyei Magyar Diáktanács (MDT) is csatlakozott. A cipősdobozokat december 17-20. között gyűjtöttük össze az iskolában, összesen 120 csomag érkezett idősek és gyerekek számára. Ezekből 60-at leszállítottunk a Máltai Szeretetszolgálat székhelyére, akik eljuttatták a rászoruló családokhoz. A többi csomagot az MDT a Proaktív Transilvániával közösen osztotta ki.

  Az idei akciót még különlegesebbé tette az, hogy a BDSZ elnöksége egy Vibe jegyet sorsolt ki a cipősdobozt adományozók között. A sorsolás nyertese Donáth Bella lett.

  Véradás – Legyen ön is véradó!

  A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal megkereste a BDSZ-t, hogy csatlakozzunk a Legyen ön is véradó projekthez. Az iskolában népszerűsítettük a véradást. A véradáson a 18 évet betöltött diákok, valamint a tanárok vehettek részt. Az iskolából összesen 11 jelentkező volt, akik december 17-én mentek a Marosvásárhelyi Regionális Vérközpontba vért adni. Utólag is köszönjük szépen mindegyikőjüknek.

  BDSZ-karácsonyfa

  Az idei utolsó BDSZerdán az iskola diákjai közösen díszítettek fel egy fenyőfát. A szünet végére ebből a fából egy gyönyörű karácsonyfa lett. Ennek a fának a diákok szórakoztatása mellett más szerepet is szántunk, mivel ezt egy rászoruló családnak ajándékoztuk. Nagyon meleg fogadtatás várt, utólag is köszönjük szépen a Máltai Szeretetszolgálatnak az együttműködést.

 3. Rendezvények:

  Karácsonyi posta

  December 20-22. között kihelyeztünk 5 karácsonyi levelező dobozt, ezáltal a diákoknak és tanároknak lehetősége nyílt üzenni egymásnak. Minden évfolyamnak volt külön egy-egy dobozkája, valamint a tanároknak és a Református Kollégiumnak is, mivel idén közösen szerveztük meg a karácsonyi levelezést. A leveleket december 22-én osztottuk ki.

  A három nap alatt több min 700 levél érkezett.

  Karácsonyi filmest

  December 22-én a Kalendárium és egyben az 2021-es tanévrész lezárásaként megrendezésre került a Filmest (fun fact: az idei elnökség első nagyobb rendezvénye). A Filmest az iskola tornacsarnokában volt tartva, több mint 80 résztvevővel. Nagyon örültünk, hogy ilyen szép számban eljöttek a diákok, minden évfolyamból. A közös választás eredményeként a Grincset néztük meg, ami egy felejthetetlen élmény volt. A tornacsarnokban hihetetlen karácsonyi és családias hangulat jött létre. Mint egy nagy család gyűltünk össze a vetítővászon előtt, forró teával a kezünkben.

  A karácsony alkalmából a BDSZ elnöksége kisorsolt egy Vibe jegyet a rendezvényen jelenlévők között. Ez a „karácsonyi ajándék” meglepetés volt, ami csak a rendezvény végén derült ki. Ezt a sorsolást Pál Dávid nyerte.

  További képek

Élménydúsan és fáradhatatlanul zártuk a decemberi hónapunkat, és a rövid téli vakáció után újabb és még vagányabb rendezvényekkel készülünk a bolyais diákoknak.

Az e hónapi tevékenységeink nem valósulhattak volna meg más szervezetek és diákkörök segítsége nélkül. Köszönjük az együttműködést és segítséget a Máltai Szeretetszolgálatnak, a Maros Megyei Magyar Diáktanácsnak (MDT), a VIBE Fesztiválnak, a Filmtekercsnek és a Transz Bolyai Rádiónak (TBR).

Üdv,
a BDSZ Elnöksége

Eseménynaptár

2024. május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix