Középiskolás vezetői fórum Budapesten

Végzős diákként hálásak vagyunk, amiért mi képviselhettük iskolánkat a Rákóczi Szövetség által szervezett Középiskolás Vezetői Fórumon február 25–27-én, Budapesten, osztályfőnökünk, Benedek Timea kíséretében.

Több erdélyi iskolát képviselő diákkal utaztunk együtt, így már a buszon elkezdődhetett az ismerkedés, kapcsolatépítés. Érkezésünk napján számos előadáson vettünk részt, melynek sorozatát Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára nyitotta meg, majd Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

A MCC-t Wittmann Zsolt, a Mathias Corvinus Kollégium középiskolás programok koordinátora mutatta be. Ezután a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából megnéztük a Koronatanú című dokumentumfilmet. A vacsora elfogyasztása után ismerkedési est következett, amely során interaktív játékok által ismerkedtek a magyarországi, erdélyi, délvidéki, felvidéki és vajdasági középiskolás diákok. Sajnos a kárpátaljai társainkkal nem találkozhattunk a kialakult háborús helyzet miatt.

Szombaton délelőtt tájékoztattak bennünket a Rákóczi Szövetség 2022. évi programjairól, lehetőségeiről és pályázatairól. Ezután közösségtalálkozón vettünk részt, amelyet a Hazajárók tartottak, majd Takaró Mihály irodalomtörténész előadásán is. Ebéd után meglátogattuk a Szent István-bazilikát és az Országházat. Ezeken a helyeken az idegenvezetők sok érdekes dolgot meséltek nekünk.

Ezután még egy felejthetetlen élményben volt részünk, hiszen dunai hajózás következett, ahol hangulatos zene mellett kellemes beszélgetéseket folytathattunk középiskolás társainkkal.

A vasárnap reggel pódiumbeszélgetéssel kezdődött, amelynek fő témája mi, fiatalok voltunk, továbbá az értékek, az élet, a tartós párkapcsolat. Ezt az előadást Hegedűs Endre és Katalin tartották, akik szórakoztatóan meséltek életükről, majd két zongoraelőadással zárták az eseményt, amely még felejthetetlenebbé tette ezt a programot. Feltöltődve és élményekkel gazdagodva vettünk búcsút a Kárpát-medencei középiskolás társainktól, és indultunk haza azzal a reménnyel, hogy talán egyetemi tanulmányaink során is fogunk találkozni.

Szabó Andrea-Erika és Szövérfi Noémi, XII. D

Eseménynaptár

2024. március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix