Beiratkozási tájékoztató a Bolyai Farkas Elméleti Líceum előkészítő osztályába (2022–2023-as tanév)

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum előkészítő osztályába 2022. április 11. – május 10. között lehet beiratkozni mindazok számára, akik 2022. szeptember 1-ig betöltik a hatodik életévüket.

A Hivatalos Közlönyben megjelent rendelkezés értelmében a gyermek szülője, illetve törvényes képviselője/gyámja személyesen és online is beírathatja gyermekét iskolánkba minden munkanapon hétfőtől csütörtökig 8–18 óra között, pénteken 8–17 óra között.

Személyes iratkozás esetén az okmányokat az iskola titkárságán kell leadni. A folyamat könnyítése érdekében előzetes bejelentkezés lehetséges a 0365 882 749-es telefonszámon.

Online iratkozás esetén a szükséges okmányokat a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail-címre lehet elküldeni, vagy postai küldeményként is eljuttathatják iskolánk címére: Marosvásárhely, Bolyai utca 3. szám.

A beiratkozáshoz szükséges okmányok (fénymásolat vagy szkennelt formában):

 • beiratkozási kérés (letölthető az iskolánk honlapjáról);

 • a gyermek születési bizonyítványának fénymásolata;

 • a szülők személyi igazolványának fénymásolata (elvált szülők esetében a bírósági határozat fénymásolata is szükséges, árva gyermek esetében szükséges a halotti bizonyítvány);

 • orvosi igazolás (fogyatékkal élő gyermek esetében szükséges az ezt igazoló dokumentáció);

 • iskolaérettséget igazoló okmány (a 6. életévüket még be nem töltött gyermekek esetében szükséges);

 • online iratkozás esetén egy saját felelősségre írt nyilatkozat, melyben az adatok hitelességéért kezeskedik a szülő;

 • személyes iratkozás esetén papír dosszié;

 • amennyiben a kérelmezés, illetve az engedélyek kibocsátása és elküldése e-mailben vagy postai úton zajlik, az oktatás megkezdése után két héten belül fel kell mutatni a kérvényhez csatolt okmányok eredetijét.

A fentiekben említett iratkozási periódus érvényes azon gyermekek számára is, akik 2022. szeptember 1. és december 31. között töltik be a 6. életévüket. Ebben az esetben is a szülő, illetve törvényes képviselő/gyám írásos kérésére történik a beiratkozás. Mindezek mellett szükséges ajánlást kérni attól az óvodától, ahova a gyermek járt az előző tanévben. Az ajánlás e-mailben, illetve postai úton is kérvényezhető, és az óvoda ugyancsak e-mailben, illetve postán is elküldheti azt. Ez utóbbi esetben átvételi bizonylattal kérjük küldeni.

Abban az esetben, ha a gyermek nem járt óvodába, vagy más országból érkezett haza, a szülő/gyám a Megyei Oktatási Erőforrás- és Tanácsadó Központtól (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională) kell jóváhagyást kérjen, ez szintén lebonyolítható e-mailben vagy postai úton.

Előkészítő osztályba való beiratkozás szakaszai:

 • 2022. március 30. – április 8.: gyermekek iskolaérettségének felmérése, igazolás kibocsátása;

 • 2022. április 11. – május 10.: a beiratkozási típuskérések kitöltése és leadása online, az iskola titkárságára vagy postai úton;

 • 2022. május 13. – május 25.: az iskola vezetőtanácsa jóváhagyja azon diákok listáját, akiknek elfogadta a beiratkozását;

 • 2022. május 27.: az iskola kifüggeszti a sikeresen beiratkozott gyermekek listáját, valamint az üresen maradt helyek számát;

 • 2022. május 30.: a második beiratkozási szakasz kezdete;

 • 2022. június 10.: végleges beiratkozási eredmény kifüggesztése;

 • 2022. szeptember 1. – szeptember 8.: a még be nem iratkozott diákok helyzetének megoldása a Megyei Tanfelügyelőség által.

Minden kedves jövendőbeli bolyais kisdiákot szeretettel várunk!

Megnyitás új lapon

Megnyitás új lapon

Megnyitás új lapon

Megnyitás új lapon

Megnyitás új lapon

Eseménynaptár

2024. március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix