Pénzmágnes – gazdasági, üzleti, pénzügyi vetélkedő

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel közreműködve az idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a pénzügyi vetélkedőt középiskolás diákok számára. Ebben a tanévben többfordulós csapatversenyt hirdettek meg négyfős csoportok számára. A vetélkedő általános közgazdasági ismereteket, illetve kreativitást és jó kommunikációs készséget feltételezett.

Iskolánk több csapattal nevezett be a versenyre. Az első fordulóban, amely online zajlott, a versenyzőknek különböző gazdasági témával kapcsolatos tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, feladatokat kellett megoldaniuk. A második fordulóra továbbjutó csapatoknak egy esettanulmányt kellett végezniük, komoly és részletes bemutatóval. A legjobb hat esettanulmány készítői vehettek részt a regionális döntőn, ahol egy 20 perces előadás keretén belül ismertették munkájukat, mutatták be az esettanulmányt indoklásokkal és példákkal kiegészítve.

A regionális döntőben iskolánkat a Pénz Rablók csapata képviselte, és második helyezést értek el. A csapat tagjai a XI. F osztály tanulói, akik Kacsó Csongor tanár úr biztatására indultak a versenyen: Forró-Bathó Eszter-Anna, Fuccaro Melinda, Kerekes Anita-Dorottya, Simon Csenge-Alexandra.

A csapat köszönettel tartozik Gál Győző tanár úrnak, aki a diákok kérésének eleget téve önzetlenül segített, szakmai tanácsokkal látta el a csapatot, és mellettük állt a verseny egész ideje alatt.

Eseménynaptár

2023. november
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix