Bolyai pályaavató

Bár közel két éve már használható a műfüves és az újraaszfaltozott pálya a „Fülöp György” sportbázison, azaz a Bolyai-pályán, hivatalos átadó/megnyitó ünnepséget a járvány miatt nem tudott szervezni a Bolyai Collegium Alapítvány (BCA).

Most, 2022.május 31-én, a hagyományos tanár-diák meccsek és a ballagások után, a vizsgák előtt, gyermeknap előtt egy nappal végre sikerült megvalósítani az ünnepélyes pillanatot. Tanárok, diákok, szülők, vállalkozók, újságírók és a BCA is indított csapatot, így két hármas csoportban zajlottak a küzdelmek, a döntőt a csoportelsők vívták egymással.

A jó hangulatú, sportszerű találkozók végén a diákok csapat emelhette magasba a trófeát, miután szoros meccsen győzték le a tanár-diák meccsek után nagyon összeszokott, de a végére fáradtabb tanárokat!

A III. helynek járó trófeát az újságírók Pressing nevű csapata hódította el, míg az 5-6. helyekért a szülők és a BCA még a büntetőrúgások után is döntetlenre állt, így a fair-play szellemében senki sem lett utolsó.

Mindannyian örültek a családias hangulatnak, a baráti találkozóknak, mindenki tett egy-egy lépést közelebb a másikhoz. Egyöntetű vélemény volt, hogy ennek a kupának hagyományt kell teremteni, erősíteni a Bolyai szellemiséget. Az örökbefogadott négyzetméterek mindegyike hasznossá vált! A Bolyai Collegium Alapítvány pedig bebizonyítottnak látta ezúttal is, hogy érdemes volt annyi éven át gürcölni, hogy a „Fülöp György” sportbázis méltó otthona legyen a Bolyais sportnak.

A BCA vezetősége, kuratóriuma ezúttal is köszöni mindazoknak, akik támogatták a pálya felújítását, azoknak is, akik nagyobb pénzösszeggel járultak hozzá a munkálatokhoz és azoknak is, akik egy-egy négyzetméter örökbefogadásával bebizonyították, hogy a közösségi összefogásnak igen is hatalmas ereje van. Ugyanakkor köszönjük a segítséget a bolyais diákoknak, akik önzetlenül besegítettek hangosítással, fotózással, élő kommentálással az ünnepség megszervezésében.

A munka nem áll meg, csak egy kis szünetet vett! Tervekből nincs hiány és a BCA bebizonyította, hogy összefogásban sincs!

Hajrá Bolyai!

 

 

A fényképeket készítette Farkas Szilárd, és Kis Márk.

Eseménynaptár

2023. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix