Ifjúsági találkozó Németországban

Az elmúlt két hétben 12 bolyais diák és 2 tanár a Generation Europe-The Academy nemzetközi projekt keretén belül Németországban, Essen-ben vett részt egy ifjúsági találkozón.

Az összességgében 4 évet felölelő projekt romániai partnerszervezete az Outward Bound Románia és támogatója az Európai Unió Erasmus+ programja, a Mercator Alapítvány és Németország kormánya.

A leendő 10 A-s tanulók osztályfőnökükkel, Simon Jánossal, és Kiss Emőke tanárnővel karonöltve élhették át ezt a 12 napos élményt. Az Észtországból és Németországból érkező csapatokkal együtt temérdek új dolgot tapasztaltunk és nagyon fontos témákról tanultunk, mint például az emberi jogok, a demokrácia és a rasszizmus elleni küzdelem. A program teljesen angol nyelven zajlott, de az esetleges kommunikációs nehézségeket mindenki sikeresen legyőzte.

Az ifjúsági találkozó első hivatalos napján a helyi csapat központját látogattuk meg és egy kalandparkot is kipróbálhattunk. A program ezután is változatos, kreatív és különleges volt a helyi vezetőknek és szervezőknek köszönhetően.

Említésre méltó a kulturális est, amely során mindhárom ország csapata bemutathatta saját kultúráját tánc, ének, prezentáció és jellemző ételek segítségével. Az esemény egy fergeteges partival záródott, ahol a résztvevők között tartós barátságok alakultak ki és az eleinte kissé jeges hangulat teljesen megszűnt.

Az ezt követő napokban kiállításokat látogattunk, csapatépítő programokon vettünk részt, szakértők által tartott interaktív képzésekben volt részünk, sőt, még moziba is elmentünk. Az egyik legfontosabb feladatunk az volt, hogy német politikusoknak mutassuk be a projektet és utána egy délutánt töltsünk el velük. Természetesen ez is jól alakult, ami eleinte nehézségnek tűnt, végül élvezetes beszélgetéssé alakult. Önkénteskedésre is volt lehetőségünk.

Az utolsó napokban már mindenki érezte, hogy nehéz lesz a búcsú, de megnyugtat az a tudat, hogy egy év múlva ismét találkozni fognak. Hogy ez Észtországban, vagy itt, Romániában fog megtörténni, még nem lehet tudni.

Úgy a bolyais diákok, mint a tanárok nagyon sokat tanultak a kirándulás alatt és gyönyörű élményekkel gazdagodtak!

Eseménynaptár

2024. április
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix