Idegen nyelvi ismeretek ellenőrzése a IX.-es diákok osztályokba történő beosztásához

Természettudományok szak

A 110-es kóddal rendelkező osztályok

A beiratkozás lezárulásának következtében a választott nyelv szerint a természettudományok – intenzív angol szakra 49, a természettudományok – intenzív német szakra 3 diák jelentkezett.

A túljelentkezés következtében (természettudományok – intenzív angol szak 39 hely, természettudományok – intenzív német szak 13 hely) a nyelvvizsga angol nyelvből lesz megszervezve.

Azok a diákok, akik nem tudnak részt venni a nyelvvizsgán, a felvételi átlagaik és a megjelölt nyelv alapján lesznek beosztva, a helyek függvényében.

 

A 112-es kóddal rendelkező osztály

A beiratkozás lezárulásának következtében a választott nyelv szerint a természettudományok – intenzív angol szakra 22, a természettudományok – intenzív német szakra 4 diák jelentkezett.

A túljelentkezés következtében (természettudományok – intenzív angol szak 17 hely, természettudományok – intenzív német szak 9 hely) a nyelvvizsga angol nyelvből lesz megszervezve.

Azok a diákok, akik nem tudnak részt venni a nyelvvizsgán, a felvételi átlagaik és a megjelölt nyelv alapján lesznek beosztva, a helyek függvényében.

 

Társadalomtudományok szak

A 113-as kóddal rendelkező osztályok

A beiratkozás lezárulásának következtében a választott nyelv szerint a társadalomtudományok – intenzív angol szakra 43, a társadalomtudományok – intenzív német szakra 9 diák jelentkezett.

A túljelentkezés következtében (társadalomtudományok – intenzív angol szak 39 hely, társadalomtudományok – intenzív német szak 13 hely) a nyelvvizsga angol nyelvből lesz megszervezve.

 

A 114-es kóddal rendelkező osztály

A beiratkozás lezárulásának következtében a választott nyelv szerint a társadalomtudományok – intenzív angol szakra 21, a társadalomtudományok – intenzív német szakra 5 diák jelentkezett.

A túljelentkezés következtében (társadalomtudományok – intenzív angol szak 17 hely, társadalomtudományok – intenzív német szak 9 hely) a nyelvvizsga angol nyelvből lesz megszervezve.

Azok a diákok, akik nem tudnak részt venni a nyelvvizsgán, a felvételi átlagaik és a megjelölt nyelv alapján lesznek beosztva a helyek függvényében.

 

Azok a vizsgázók, akik rendelkeznek az Oktatási Minisztérium jegyzékében szereplő (5.219/2010 miniszteri rendelet a későbbi módosításokkal), nemzetközileg elismert A2-es vagy magasabb szintű angol nyelvvizsgával illetve a VII. vagy a VIII. osztályban az Országos Angol Tantárgyversenyen I.-II.-III. helyezést értek el vagy dicséretben részesültek, kérhetik a vizsga elismerését és a vizsgán 10-es osztályzatot kapnak.

Azok a diákok, akik kérik a vizsga elismerését, az igazoló dokumentumot le kell adják az iskola titkárságán, vagy el kell küldjék elektronikus formában a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre 2022. július 22, 12 óráig.

Az írásbeli illetve a szóbeli vizsgák beosztása 2022. július 22-én lesz kifüggesztve az iskola honlapjára.

 

A vizsga menete

2022 július 25, hétfő, 9 óra: írásbeli teszt, időtartam 60 perc;

2022 július 25, hétfő, 10:30 óra: szóbeli vizsga.

A vizsga tárgya

Az A2-es szintnek megfelelő szövegértési képességek és kommunikatív funkciók/nyelvi cselekmények objektív tételei, beszéd és a társalgásban való részvétel kompetenciáinak igazolása.

Eseménynaptár

2023. március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix