Erasmus+ projekt - Jövő időbe lépünk

Fenntarthatósági kutatás

Helyi problématérkép és kutatási jelentés készítése Marosvásárhely és környéke egyes fenntarthatósági kérdéseiről

Iskolánk az idei tanévben egy ambíciózus nemzetközi projektben vesz részt, melynek célja a középiskolás diákok fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinek felmérése és bővítése.

 

A ,,Jövő időbe lépünk – 4 For Future” nevezetű Erasmus+ projekt az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg, és kutatási fázisa négy országban zajlott le az elmúlt két hónapban. Szerbiából, Szlovákiából, Magyarországról és Romániából egy-egy iskola vett részt az adatgyűjtésben. Ez egy szakértők által összeállított online kérdőív segítségével zajlott, amit iskolánkból 20 diák segített terjeszteni. A 9. és 10. osztályos fiatalok 286 személlyel tölttették ki a kérdőívet, és ezután ki is elemezték a válaszokat és javaslatokat. A projekt 10 témakörben mérte fel a válaszadók tájékozottságát, mindegyiket két-két diák elemzte ki és foglalta össze egy dokumentumban. A témakörök között szerepelt a globális felmelegedés hatásai, a helyi tömegközlekedés, a megújuló energiák használata és a vízgazdálkodás.

Szász Ágota-Judit és Szatmári Enikő-Katalin tanárnők vezetésével a diákok gyorsan és hatékonyan megoldották feladataikat, így végül a jól megérdemelt jutalom sem maradhatott el a kutatási szakasz lezárulásával. A két hónapnyi munkát egy csoportképpel koronázták meg.

Kerekes-Máthé Éva

Bolyai Farkas Elméleti Líceum

Marosvásárhely, 2023 április-június

Eseménynaptár

2024. március
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix