Beiskolázási terv, a IX.-es diákok osztályokba való beosztásának kritériumai (2024–2025-ös tanév)

A tanügyi törvény, a 2024/2025-ös felvételi országos módszertana alapján a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatósága a kilencedik osztályokba felvételt nyert diákokat a következő kritériumok szerint fogja az osztályokba beosztani:

1. IX. A osztály – Természettudományok intenzív angol szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 226.

2. IX. B osztály – Természettudományok intenzív német szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 227.

3. IX. C osztály – Természettudomány szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 223.

4. IX. D, IX. F osztály – Társadalomtudományok intenzív angol szak – az osztályok kódja: 228. Az osztályokba való besorolás a felvételi átlagok sorrendben helyezése és a mellékelt ábra szerint fog történni. Azonos felvételi átlaggal rendelkező diákok esetében az országos felvételiszabályzat kritériumait alkalmazzuk a sorrend kialakítása érdekében.

5. IX. E osztály – Matematika–informatika, intenzív angol szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 225.

6. IX. G osztály – Matematika–informatika, intenzív informatika szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 221.

7. IX. AK osztály: Római katolikus teológia – intenzív angol szak: 222-os kóddal rendelkező osztály – azok a diákok, akik erre a szakra nyernek felvételt, már a számítógépes elosztás előtt és a beiratkozás után tudják, hogy a IX. AK osztályban folytatják tanulmányaikat a Mihai Viteazul utca 15. szám alatt, a volt II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum épületében.

8. IX. BK osztály – Természettudomány intenzív angol szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 252. A IX. BK osztály a Mihai Viteazul utca 15. szám alatt lévő épületben fogja folytatni tanulmányait.

9. IX. BK osztály – Természettudomány intenzív német szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztály kódja: 251. A IX. BK osztály a Mihai Viteazul utca 15. szám alatt lévő épületben fogja folytatni tanulmányait.

10. IX. CK osztály – Társadalomtudományok intenzív angol szak – a diákokat az országos felvételi szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztályok kódja: 253. A IX. CK osztály a Mihai Viteazul utca 15. szám alatt lévő épületben fogja folytatni tanulmányait.

11. IX. CK osztály – Társadalomtudományok intenzív német szak – a diákokat az országos elosztás szabályai szerint, a számítógépes elosztás következtében sorolják be az osztályba – az osztályok kódja: 229. A IX. CK osztály a Mihai Viteazul utca 15. szám alatt lévő épületben fogja folytatni tanulmányait.

  • Az intenzív nyelvosztályokhoz nem kell külön nyelvvizsgát tenniük a diákoknak.

  • A kialakult osztályokban az utólagos cserék nem engedélyezettek.

  • Az osztályfőnökök kinevezése szeptemberben történik meg.

Megnyitás új lapon

Eseménynaptár

2024. június
H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Oldalaink

Erasmus+

YouTube

Cambridge Assessment English

Nemzeti Tudósképző Akadémia

BolyaiArt

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix