Rezultate excepţionale la Concursul de Matematică în limba maghiară din Transilvania

În perioada 10-12 martie, Liceul Romano-catolic „Hám János” din Satu-Mare a fost locul de desfășurare al concursului de matematică în limba maghiară. Acest concurs a fost iniţiat acum 27 ani, şi în zilele noastre a ajuns să fie un important forum al tinerelor talente.

După faza naţională se organizează faza internaţională la care participă elevi din Ungaria, din Ukraina, din Slovacia, Serbia şi Transilvania.

Acest concurs de câţiva ani este recunoscut şi sprijinit de Ministerul Educaţiei Române, iar în urmă cu 5 ani la acest concurs au început să participe şi elevii  gimnaziali. Gazda concursului pentru clasele V-VIII a fost Liceul Romano-Catolic „Hám János”.

Din 17 localităţi maghiare din Transilvania au participat cei mai talentaţi 126 de elevi din matematică şi care și-au măsurat cunoştinţele. După concurs s-a format o echipă care va participa reprezentând România la concursul internaţional din Berekszász, Ukraina.

Judeţul Mureş a fost reprezentat de 16 elevi. Barta-Zágoni L.Bernadette, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” a obţinut cea mai bună performanţă, punctaj maxim şi premiul I dintre clasele a VI-a (Profesor îndrumător- Mátéfi István).

Şi elevii claselor a VII-a din Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” au obţinut rezultate bune: Kiss Anita (prof. Horváth Éva), premiul III al Ministerului, Szilágyi Botond (profesor Horváth Éva), menţiune ministerială.

Tot menţiune a obţinut Imre Tamás, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” -  clasa a VIII-a.

La concursul internaţional din Berekszász, Ukraina, care a fost organizat între 28 aprilie şi 2 mai, judeţul Mureş a fost reprezentat prin premianţii Ministerului Educaţiei.

Calendar

2024. martie
L Ma Mi J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Paginile noastre

Erasmus+

Cambridge Assessment English

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix