Concursul de limba maternă „Kőrösi Csoma Sándor” 2017, Târgu Secuiesc

„Manualul poate fi prost, poate fi proastă programa, doar inima să ne fie la locul ei.”

Cu aceste vorbe le-a primit Emese Zsigmond  pe concurenții concursului de limba maternă „Kőrösi Csoma Sándor” din 2017 la ceremonia de premiere, accentuând sarcina protejării națiunii a profesorilor maghiari prin predarea limbii maghiare. Editorul-șef a revistei de copii „Napsugár”, referindu-se la prezentația domnului profesor János Péntek  a subliniat faptul  că pe parcursul istoriei cuvântul „maghiar” este caracterizat cu diferiți termeni. Europa a asociat  maghiarul cu arcuri, cu catolici și cu medici. Astăzi îi asociază cu filosofia, logica și pasiunea, și cum am putut vedea pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, putem identifica limba maghiară și cu  jocul.

Pentru noi concursul nu înseamnă doar măsurarea cunoștințelor obiective ci și timp prețios, pe durata căreia putem fi atenți unul la altul și putem lucra în echipă. În fiecare an, „Asociația de protectori a limbii materne a Ardealului” organizează concursul de limba maternă în termenul Zilelor Limbii Maghiare, în care noi, elevii putem da dovadă de creativitatea noastră, spiritul nostru de echipă și de abilitățile noastre de compunere. În acest an, la a 500-a aniversare a reformării, ne-am bazat în special la verseturile bibliei și la exercițiile de limbă neașteptate, și am avut rezultate promițătoare. Două echipe au reprezentat Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, din care una a luat locul doi cu două puncte în urma unei echipe  din Covasna, iar cealaltă a primit mențiune.

Reprezentanții școlii noastre:

Echipa ÉPKÉZLÁB ÉKESSZÓLÓK (XI. E) – mențiune

  • Góga Andrea
  • Koós Imola
  • Magyari Zsuzsanna

Profesor pregătitor: Sikó Olga-Anna

Echipa GATYÁBA RÁZOTT SZÓKUKACOK (XI. A) – al doilea loc

  • Jánosi Mária
  • Portik Kriszta
  • Portik Sándor Szilárd

Profesor pregătitor: Fekete Erzsébet-Noémi

Le mulțumim profesoarelor pentru munca  și ajutorul lor , și în final le mulțumim faptul că ne ghidează mereu calea  în cultivarea limbii.

Mária Jánosi  și Kriszta Portik 

Calendar

2021. octombrie
L Ma Mi J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Paginile noastre

Erasmus+

Cambridge Assessment English

bolyaisok

vilagtalalkozo

appendix

bolyaischola

fizika

appendixappendix